Şbt

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu (2024) yayınlandı.

*Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir.

2024 Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Klavuzu

Şbt

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından öğrencilerimize “ Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi' verildi.

İlçe Trafik Büro Denetleme Amirliğinde görevli polis memuru tarafından verilen uygulamalı eğitim sırasında, geçit görevlisinin vereceği işaret ve yön tayini esasları, görevlinin okul önlerinde veya geçitlerde kendi can güvenliğinin korunması amacıyla bulunabileceği yer ve noktalar gösterildi.

Şbt

“2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı”na (İOKBS) İlişkin Sıkça Sorulan Soruların Cevapları Yayımlandı .

Şbt

İkinci Dönem Ortak Yazılı Sınavlara Yönelik Örnek “Konu Soru Dağılım Tabloları” Yayımlandı

Ock

2023- 2024 Eğitim-Öğretim Yılı I. Dönem , sınıflarda karnelerin dağıtılması ile sona erdi.

İstiklal Marşı töreni öncesi , dönem içinde akademik ve sosyal etkinliklerde dereceye giren öğrencilerimiz okul idaresi tarafından ödüllendirildi.

Tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Bakanlığımız tarafından gönderilen öğretmen önlüklerimizi giydik.Bu anlamlı hediyeleri için Milli Eğitim Bakanımız Sayın  Yusuf Tekin’ e teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Yasin GENÇ rehberliğinde , dönem sonu etkinliği ÇEDES Projesi ile birlikte gerçekleştirildi.

Okulumuz  öğrencilerine “Oryantiring   ile Dinimi Öğreniyorum “ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler tarafından üç ayların (Receb, Şaban, Ramazan) sessiz harflerinden oluşan şifresini doğru ve en kısa sürede tamamlanmaya çalışılması beklendi.

Öğrencilerimiz hem eğlendi hem de bilgilendi.

Ock

Okulumuzun İngilizce Öğretmeni Elif Avcıoğlu  ve 7/A sınıfı öğrencilerin yürüttüğü “E-SPEAKERS” adlı E-twinning projemiz Ulusal Kalite Etiketi alan projeler arasından seçilerek Avrupa Kalite Ödülü kazanmıştır. Öğretmenimiz Elif Avcıoğlu’nu ve öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023/ 28 sayılı genelgesinin 9. maddesi gereği,

okulumuz  öğrencilerine  güne dinç, neşeli, zinde başlaması ve sağlıklı yaşam için alışkanlıklar edinmesi amacıyla  yağışlı havalarda sınıflarımızda kısa bir süre olsa kültürfizik hareketleri yaptırmaya devam ediyoruz. Sağlıklı beslenme alışkanlığının geliştirilmesi ve fiziksel aktiviteleri teşvik etmek için "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" kapsamında çalışmalarımız devam edecektir. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Funda DÜNDAR’ a teşekkür ederiz.

Ock

Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında tüm öğrencilerimiz enerjinin doğru ve tasarruflu kullanımı konusunda bilinçlendirme videoları izledi. Öğretmenleri tarafından kullanmadıkları

elektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarmaları, buzdolabının kapağını gereksiz yere açıp kapamamaları, oturmadıkları odalarda yanan ışıkları kapatmaları konularında evde ve okulda enerji dedektifi olarak görev almaları sağlandı.

Okul panomuzda öğrencilerimizin hazırladıkları afişler sergilendi.

Ock

Enerjiyi tutumlu kullanmayı bilmek hem kendimiz ve ailemiz hem de ülkemiz ve dünya için çok önemlidir. Enerjinin tutumlu kullanımı, yalnızca bir hafta boyunca dikkat edilecek bir konu değildir. Bir yaşam tarzı olarak benimsenmelidir.

Enerjiyi her zaman verimli kullanalım!

Ock

Eskişehir İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “ Eğitimde İşbirliği Protokolü “ kapsamında okulumuz 5. Sınıf öğrencilerine 05 Ocak 2024 Cuma günü Vaiz Ahmed Mahmud Ali SÖNMEZ tarafından Manevi Arınma İklimi: Üç Aylar, Ramazan ve Oruç konulu seminer verildi.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürü'müz Mehmet FAİDECİ okulumuzu ziyaret etti.5 Ocak 2024 Cuma günü İlçe Milli Eğitim Müdürü'müz Mehmet FAİDECİ okulumuzu ziyaret ederek,okulumuz ve okulumuzda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Sayın müdürümüze bu nazik ziyareti için teşekkür ederiz.