Mrt

Matematiğin ünlü sabit sayısı olan “Pi Sayısı” anısına dünya çapında düzenlenen Pi Günü kutlama etkinlikleri, 14 Mart Çarşamba günü okulumuz

Matematik Zümreleri rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte hazırlanan etkinliklerle kutlandı. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

LGS Kapsamındaki Merkezî Sınava İlişkin Sıkça Sorulan Sorular Yanıtlandı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabul Günü ve yüreği vatan, millet sevgisiyle yoğrulmuş, kahramanlık sembolü, büyük fikir adamı,istiklal şairimiz Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Programı  ile öğrencilerimize millî, manevi ruhu yansıtmak ve yaşatmak  amacıyla okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerle gerçekleştirildi. Bu programda emeği geçen Sosyal Bilgiler öğretmeni Münire ÖZ BAYIR ve Türkçe öğretmeni Mehmet KARA'ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

08 Mart 2024 Cuma günü okulumuzda öğrencilerimize Milli Muharip Uçağımız KAAN tanıtım videosu izletildi.

Mrt

1-7 Mart deprem haftası olması nedeniyle, 07 Mart Perşembe günü,  deprem ve afetlerle ilgili okulumuzda etkinlik planlanmıştır. Öğrencilerimize deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla videolar izletilmiş, açıklamalar yapılmıştır. Deprem öncesi ve deprem anında yapılacaklar, hayat üçgeninin önemi, deprem çantası hazırlama gibi konulara vurgu yapılmıştır. Siren sesi ile sınıflarımızda çök kapan tutun hareketi yapılmış, siren sesinin bitimi beklenmiş ve siren bitiminde tatbikat planı doğrultusunda toplanma alanına tahliye gerçekleştirilmiştir. Sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde faaliyet tamamlanmıştır.

Mrt

04/03/2024  tarihi itibari ile geçerli olan veli görüşme gün ve saatleri aşağıdaki gibidir.

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve yüreği vatan, millet sevgisiyle yoğrulmuş, kahramanlık sembolü, büyük fikir adamı Mehmet Âkif ERSOY'u anmak, öğrencilerimizde millî manevi ruhu yansıtmak ve yaşatmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklâl Marşını Güzel Okuma" Yarışmasında okulumuzu 5/B sınıfı öğrencisi Muhammed ÇANKAL büyük bir başarı ile temsil etmiştir. Öğrencimize ve öğretmeni Tuğba TEMEL’ e çok teşekkür ederiz.

Şbt

İl sınıf/alan zümre başkanları ve Eskişehir Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan II. Dönem Ortak Yazılı Sınav konu soru dağılım tabloları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Ölçme Değerlendirme Merkezinin internet sayfasında yayınlanmıştır.

Şbt

ÇEDES Projesi kapsamında öğrencilerimizle sinema etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Etkinlik, hem eğitici hem de eğlenceli bir atmosferde gerçekleşti, öğrenciler keyifli zaman geçirdi.

Şbt

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri Projesi “kapsamında Ocak ayında “Dede Korkut Hikayeleri “okuması yapıldı.

Dede Korkut hikayelerinde geçen anahtar kelimeler ile yeni bir hikaye oluşturuldu. Okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Mehmet KARA , öğrencilerimiz ile birlikte pano çalışması yaptı.

Şbt

“Kariyer Günleri “ kapsamında 8. sınıf öğrencilerimize  Tepebaşı İlçe SHM  görevli Doktor Aslı ALTUNBAY tarafından meslek tanıtımı semineri yapılmıştır. Katkılarından dolayı doktorumuza çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasin GENÇ , Beden Eğitimi Öğretmeni Funda DÜNDAR rehberliğinde

öğrencilerimize , bağımsız olarak düşünme ve zorlukları çözme yeteneğini de arttırarak zihinsel gelişimine katkı sağlayan , temiz hava almaları, yön ve harita okuma bilgilerini geliştirme ve akranlarıyla bir iş başarma duygusunu yaşatmak amacıyla Oryantiring Etkinliğine başladık.

Etkinliğimizi , Ortaokullar Arası

Oryantiring İl Şampiyonasında 2 kupa ile taçlandırdık.

İlk kez katıldığımız Ortaokullar Arası Oryantiring İl Şampiyonasında küçük kızlarda il 4. sü küçük ve yıldız erkeklerde il 5. si olduk.

Öğrencilerimizi

tebrik eder,

bilgi çağının gerektirdiği  deneyimli, dinamik, başarılı, rekabete açık, eğitime , spora çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirdikleri için öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Şbt

Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Sevgi Şehri Gönül Şehri Eskişehir'im Projesi “ için tüm 7. sınıflarımızda öğrencilerimize Eskişehir ‘ i tanıtan videolar izletildi. Hem bilgi yarışması hem de proje kapsamındaki etkinlik için çalışmalarımız devam ediyor. Proje sorumlusu öğretmenlerimiz Mehmet KARA ve Münire ÖZ BAYIR Öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.